Team "Wie geeft nooit op"

vrijdag 14 mei 2010

Training Sauerland 13 en 14 mei 2010

Op 13 en 14 mei 2010 heeft het voltallige team "Wiegeeftnooitop" twee flinke trainingen afgelegd in het Sauerland.
Op donderdag is een training van bijna 90 km afgewerkt, waarbij lange klimmen van 4-6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Al op de eerste klim bleek dat de teamleden ieder een andere tactiek hanteerden om de helling te beklimmen. Remco Samuels, Leon Wunderink en Martijn Leeneman trapten flink door een wisten de hellingen met gemiddelden van 15-16 km per uur te beklimmen. Teamcaptain Anton Pijpers wist dat de dag lang en zwaar zou zijn en fietste kort achter de drie de hellingen op. Remco ter Horst volgde kort na Anton Pijpers en probeerde een eigen ritme te ontwikkelen.
Henk Wunderink verbaasde iedereen en reed in eigen tempo als laatste de hellingen op.
Aan het einde van de training, na ruim 75 km werd de Bolle Berg beklommen met uitschieters in stijgingspercentage tot 20%. De jongeren moesten hun inspanningen van die dag bekopen en stapten 1 km voor de top af. Teamcaptain Anton fietste vol trotst de steile helling op.

Na de training kon het team relaxen in het mooie hotel, Hesborner Kuckkuck, van een goede vriend van Anton Pijpers. Mooie kamers om te rusten en een sauna, turks stoombad en zwembad om de vermoeide spieren te verzorgen; kortom prima vertoeven.

Vrijdag werd 65 km afgelegd over verschillende lange beklimmingen met stijgingspercentages tot 9%. Martijn Leeneman en Henk Wunderink beklommen één lange helling van 4 km en besloten toen vanwege blessures om te draaien.
De vier andere besloten de training voor te zetten; daarbij werden nog enkele lange klimmen en afdalingen (50 km per uur) gedaan, waarna de werd besloten met een beklimming naar het hoogste punt van het Sauerland (810 m).

Team "Wiegeeftnooitop" heeft goed getraind en is klaar voor de beklimming van de beruchte Alpe'Duez.